Translate

ПРИВАТНА БИБЛИОТЕКА Сабраних радова БелаТукадруза

ПРИВАТНА БИБЛИОТЕКА Сабраних радова БелаТукадруза
ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ - Сабрани радови Белатукадруза. - ОБАВЕШТЕЊЕ Овај блог је отворен само за позване читаоце и посетиоце, и претплатнике..Годишња претплата на ову дигиталну библиотеку износи 2000,00 дин. Претплатник има право и на слободан приступ и читање још четири блога по свом избору

Фототипије и коментари


..
..

Две странице из 1973.


.
Фототипија ових страница, две од осам, начињена је ових дана. Скоро пола века након што су исписане. (крајем октобра 2018)

*
ништа нисам поправљао. онако како је забележено, у своје време. Прелиставао сам ту свеску, у коју сам често, скоро свакодневно, понешто бележио. Живот се губи смешно, неочекивано, фантастично, бесмислено, баш кад од њега очекујемо да учинимо нешто значајно.
Та реченица на крају те странице неспретно изречена, садржи извесну горку истину. Види се шта јој је био повод. Али могло је бити и нешто друго..
На овој другој фототипији, јунаци су врапци. Док сам читао тај рукопис, са прецртаним речима и реченицама, одједном сам зачуо глас наше покојне мајке Наталије.
"Вичу на ружно време, на ветар и снег..."

ЛеЗ 0016554

...
Могући наслов, невелике књиге, у којој би нашле места и друге ствари

..

Нема коментара:

"ДВОГЛАВИ ПЕСНИК"

"ДВОГЛАВИ ПЕСНИК"
ЦЕЛОКУПНА ДЕЛА

Расветљавање стваралаштва Беле Тукадруза

Расветљавање стваралаштва Бела ТУКАДРУЗА (алиас М. Лукића) Стални књижевни конкурс ЗАВЕТИНА

"Заветине" расписују стални књижевни конкурс, почев од јануара 2007. године, за књижевне радове који ће расветљавати из свог угла стваралаштво Бела ТУКАДРУЗА:критички, аргументовано.Радови не могу бити дужи од 2 шт. табака, односно до 32 стр. откуцане на папиру формата А4 уобичајеним новинарским проредом.(У случају да добијемо радове дуже од 2 шт. табака, размотрићемо могућност да их публикујемо као посебна дигитална издања)Радови ће бити објављени, уз дозволу аутора, на Веб сајту "Архив БЕЛАТУКАДРУЗ", онако како буду пристизали. Сврстани по областима:радови који тумаче поезију, прозу, есеј, публицистику... и тд. Уредник овог зборника др Димитрије Лукић.

Молимо ауторе, који су у прилици, да своје радове доставе у електронском облику ( укуцавши их српском ћирилицом или латиницом у Wordu), да то учине на Е-маил адресу miroslav7275@gmail.com

>

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

"Сазвежђе З"