понедељак, 29. јун 2009.

Песничке новине, бр. 4, пролеће 2009.
Под геслом "Поезије за свакога" уредник Мраовић је донео избор из поезије Виктора Игоа, Јована Дучића, Бранислава Петровића, Мирослава Лукића (тј. циганске песме Мирка Лукића из ране младости!), Коље Мићевића, Крстивоја Илића, и других, мање познатих песника, скрајнутих стицајем разноразних околности на маргину... Новине доносе и афоризме А. Чотрића, Милована Витезовића, преводе са талијанског и француског и друго обиље прилога, пре свега документ и извештај о трансформацији Културно просветне заједнице Београда... Новине се у Београду могу купити само у Деретиној књижари у Кнез Михаиловој...Песничке новине 4/66 - Пролеће 2009. Лист за певање и мишљење, излази 4 пута годишње, кошта 200 дин. Издавач: Културно-просветна заједница Београда, 11000 Београд, Змај Јовина 4.


На преко 72 стр. формата А4 на лепом, масном папиру, представљени су како великани светске и српске поезије, тако и савремени српски и страни песници, као и они који тек долазе.

Нема коментара:

Расветљавање стваралаштва Беле Тукадруза

Расветљавање стваралаштва Бела ТУКАДРУЗА (алиас М. Лукића)

Стални књижевни конкурс ЗАВЕТИНА

"Заветине" расписују стални књижевни конкурс, почев од јануара 2007. године, за књижевне радове који ће расветљавати из свог угла стваралаштво Бела ТУКАДРУЗА:критички, аргументовано.

Радови не могу бити дужи од 2 шт. табака, односно до 32 стр. откуцане на папиру формата А4 уобичајеним новинарским проредом.

(У случају да добијемо радове дуже од 2 шт. табака, размотрићемо могућност да их публикујемо као посебна дигитална издања)

Радови ће бити објављени, уз дозволу аутора, на Веб сајту "Архив БЕЛАТУКАДРУЗ", онако како буду пристизали. Сврстани по областима:радови који тумаче поезију, прозу, есеј, публицистику... и тд. Уредник овог зборника др Димитрије Лукић.

Молимо ауторе, који су у прилици, да своје радове доставе у електронском облику ( укуцавши их српском ћирилицом или латиницом у Wordu), да то учине на Е-маил адресу miroslav7275@gmail.com

За све остале информације тел. +38165 3006950

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"